top of page

Wat is er te doen?

shoes-1940249_1920.jpg

Wandelen

Wandelen vanaf de Pingerhoeve

Meteen voor de grote poort start de een leuke wandelroute van ca 8-15 km.

Even de straat uit en je loop zo het veld in … de hond kan dan ook los.

Wandel door de velden, holle weggetjes met licht stijgen en dalen. Makkelijk lopen dus met wel afwisseling van landerijen met vergezichten en kleine gehuchtjes zoals bv  Terstraeten en Helle.

De lange versie loopt tot in Schimmert. Daar zijn meerdere gelegenheden om wat te drinken of te eten. In coronatijd zal het nog “to Go” zijn maar we hopen op een zomer met meer mogelijkheden om even lekker van een terrasje te genieten. In Schimmert is recent een oude watertoren opgeknapt waar je streekproducten kunt kopen van “zover je kunt kijken”. Kijk maar eens op internet, De Reusch van Schimmert. Ze hebben ook een lokale bierbrouwerij.

 

Je kunt ook richting Thull, Vaesrade.. daar ligt de Alfa bierbrouwerij, zij hebben een eigen bron en timmeren goed aan de weg. Op afspraak zijn er rondleidingen en proeverijen. Er zijn meerdere wandelingen te maken.. allemaal mooi en goed te doen. Prachtig is het gebied achter Schinnen waar ook de Canisius Appelstroop fabriek staat.  Leuke plek om even uit te rusten of een wandeling te starten is bij een lunchroom aan het water, Pijl 5 .

Wil je eens echt biologisch en op sterrenniveau uit eten? Dan kan dat bij  “An Sjuutenend”.

Klim even in de auto en rijd in ca 20 minuten naar De Brunsummerheide… dat lijkt een beetje op de Veluwe maar dan in t klein en met heuvels en

zandvlaktes en natuurlijk veel bos … echt prachtig als de heide in bloei staat. Wij zijn fan, zeker om te fietsen of paard te rijden. In het Bezoekerscentrum vind je veel info en er word van alles georganiseerd. Hier grazen bv ook de beroemde Mergelland schaapjes.

DSC_0093_edited.jpg

Er op uit met je eigen paard

Paard en bed

Met je paard er even tussenuit? Wij hadden zelf 2 paarden en weten wat een gedoe het kan zijn om iets te regelen. Ben je handig met internet, dan kun je overal rijden zonder te verdwalen.. vrijwel alle wandelroutes zijn overigens ook goed 

met de paarden te doen. Zorg wel voor hoefschoenen of ijzers want de paden zijn soms net rivierbeddingen. Als je de reiskamer boekt kun je de paarden vanuit je kamer in de gaten houden, ze staan naast de hoeve op een flinke paddock met een schuilstal.  Aansluitend een klein weilandje met gras. 

e9f077d8-fa8e-42f6-93d1-ca885f8987ee.png

Fietsen

Fietsen vanaf De Pingerhoeve

Om te fietsen in Zuid Limburg heb je wel sterke kuitspieren nodig, wat versnellingen of gewoon een E-bike. De echt sportfietsers halen hier hun hart op.. werkelijk alle wegen stijgen of dalen. Niets loopt hier recht. Nuth ligt net iets te noorden van Valkenburg, waar de beroemde Cauwberg een vast onderdeel is van de Amstel Goldrace. Gelukkig kun je in Valkenburg alle soorten en maten fietsen huren tegen schappelijke prijzen. (Cyclecenter Valkenburg) Indien gewenst brengen zij de fietsen(meerprijs)  ook naar ons toe zodat je van hieruit meteen kunt starten.

Wil je nog sneller? Huur dan een Vespa scooter. Ook leuk om hiermee het heuvelland rond te toeren.

Pingerhoeve ligt aan de fietsknooppunten 98 en 25.

Recentelijk is een nieuwe fietstocht uitgezet, de Beekdalen route. Een zgn belevings-fietsroute van 52,4 km die je de mooiste plekjes van onze gemeente laat zien middels filmpjes die je met QR codes eenvoudig kunt scannen. Iemand uit de streek neemt je in het korte filmpje mee in de historie van de omgeving.

Deze fietsroute is te splitsen in een Noordlus en een Zuidlus. Gratis te downloaden via internet.  Kijk ook eens op www.visitbeekdaelen.nl Meet the locals.

fietsen_edited.jpg

Wat .. als het slecht weer is?

Wat is er te doen bij slecht weer?

Je verheugd je op een zonnig uitje en dan gaat het regenen. Wij hebben paraplu’s. Is het echt bar en boos? Denk dan eens aan een bezoek aan de grotten. Dat kan in Valkenburg en in Maastricht. Bezoek de verdedigingswerken van Maastricht… De Kazematten.  De Romeinse catacomben zijn ook zeer de moeite waard (Valkenburg) en nog vrij onbekend omdat ze heel lang niet open zijn geweest.

Ben je geïnteresseerd in de oudheid? Dan kun je in Heerlen naar het Thermen Museum. Hier maak je kennis met ca 400 jaar baden… Helemaal overdekt dus fijn als het regent.

In Kerkrade vind je sinds kort het Discovery Museum waar alles draait om de aarde, wetenschap, techniek en ontwerp.

 

Naast het hotel Chateau St Gerlach (Houthem-Valkenburg) ligt ook de Parochie van St Gerlach, een prachtig gedecoreerde kapel die zeker een bezoekje waard is. Combineer het met een luxe lunch in het Chateau…en aansluitend een wandeling door de beeldentuin …  dan heb je een goed besteedde middag, op niveau.. pinnen mag!

 

Een leuke bioscoop is Lumiere in Maastricht een gezellig filmhuis. In een oud pakhuis, ingericht door Dorien Vos (Hotel New York). Gewoon lekker gaan zitten met een goede kop koffie, een koud biertje of een kruidenthee… haast je niet.. je drankje mag mee de bioscoopzaal in. Dit filmhuis ligt aan het Bassin een klein haventje met restaurantjes en bootjes… Parkeer je auto op het Sfinx parkeerterrein. Je vind, grenzend aan de parking,  ook  Loods 5,  een keten van heerlijke woondecoratie winkeltjes in prachtig opgeknapt industrieel erfgoed.

bottom of page